Планина и Йога на хижа Скакавица

🧘 Предстои първото за тази година Рилско изживяване с Отвъд Върха 🌄📆 На 24-25 юли ще бъдем в района на х.Скакавица.🚶 Преходът до хижата е много лек. Отнема час и половина-два и започва с равно ходене по горски път, а след това леко изкачване през гора. Денивелацията не е сериозна, а това прави разходката подходяща за почти всички.
📍 Отправна точка е Зелени преслап, където ще оставим колите.
🚎 Тук е мястото да споменем, че достигането до постъпите към хижата става с личен транспорт или на принципа самоорганизирано “Споделено пътуване”.🏡 Хижа Скакавица е една от най-старите в България и се намира на великолепно място. Гледките в района са уникални, а водопадът, който се намира на около 30 минути от хижата, спира дъха (ние ще тренираме дишането си чрез йога и ще му устоим 😃) !
🏞️ Полянките в района са много подходящи за йога, а в самата хижа има удобно пространство.📆 Ден 1 (24.07)
Среща на Зелени преслап в 10:00ч. (Пътят от София до Зелени преслап и самият преход до хижата са по час и половина-два.)
🕒 Към обед ще сме на хижата. Ще хапнем и ще си починем. Ако времето е с нас ще се разходим до водопада. Той е близко и разходката е много лека и приятна.
🏞️ След като се върнем от “преходчето” ще имаме време за почивка и съзерцаване 😃 на красивата планина.
🧘🏼‍♀️ В 16ч. ще правим йога.
🍇 След практиката ще се отдадем на хапване и забавления.📆 Ден 2 (25.07)
🧘 Сутрешна практика в 8:00ч.
🍉Закуска и свободно време за наслада на преживяването в планината.
☀️ Ако времето е с нас ще се разходим отново, а ако не е, ще направим още една практика (тези които имат желание естествено) преди тръгване към колите и София.📍 Цена за участие в изживяването – 70лв.
Включва:
👪 Участие в цялото изживяване
🧘 Йога практики със сертифициран преподавател
🚶 Лицензиран планински водач
🌳Принос към засаждане на дърво
📍 В посочената цена не се включва:
🏎️ Транспорт 🛏️ Нощувка – цената ѝ в хижата е 15лв., които всеки ще заплати на място.
🍉 Разходи от личен характер като храна, напитки ( хижата разполага с добре снабдени кухня и бар ) и други.📍 Необходима екипировка: 🥾 удобни обувки подходящи за планина/пресечен терен 🎒 удобна раница 🧥 удобни дрехи 🥍щеки ( ако разполагате с такива ) 🧘🏼‍♀️ йога постелка.🍇 Хапване – може да си носим, но и в хижата има кухня. Обичайно се предлага разнообразно меню с вегетариански и месни храни ( на Скакавица всичко се качва с кон, не очаквайте патица по пекински и миди асорти). Ще има супички, скара, картофки и …🧘 Целта на изживяването е да съчетаем йога и планина в едно, да се отпуснем и презаредим, да обменяме идеи и да се забавляваме.
👪 Броят участници е ограничен.
👍 Aко желаеш да се включиш в изживяването се свържи с нас на следния адрес – team@otvudvurha.com или чрез лично съобщение в социалните канали.

Back to Top