Планина и Йога на хижа Чавдар

📆

На 19-20 юни ще бъдем на х. Чавдар, за да изпратим пролетта и да се заредим за идващото на 21 юни лято. Отново ще съчетаем йога и планина и ще се насладим на времето сред природата.

🏡

Хижата е малка, уютна и е една от най-старите в Балкана. Намира се на 1450м. надморска височина и ежегодно приема много туристи, включително и такива, ходещи по Ком-Емине. ( Повечето от вас знаят, че в момента „излизат епизодите“ на нашият „сериал“ Ком-йога- Емине можете да ги откриете тук – скоро ще стигнем и до х.Чавдар където се случи нещо непредвидено.

Както можете да се досетите Чавдар не е първоначалното ѝ име – то е било Планинец. Преди промените от 1944г. китната сграда е служила за сборен пункт на партизански отряди. След това новата власт я преименува. Сградата разполага с пространство подходящо за йога. Има и полянки, които сме изпробвали и също стават за целта.🏞️ Преходът до хижата е около 2.30 – 3 часа (зависи от групата), като ще тръгнем от с.Буново.
Там всеки може да остави автомобила, с който е пътувал.
🚎 Тук е мястото да се спомене, че достигането до постъпите към хижата става с личен транспорт или на принципа самоорганизирано “Споделено пътуване”.
🛤️с. Буново разполага и с ж.п. гара с влакове директно от София.
🚶 По пътеките с нас ще е сертифициран планински водач. Присъствието на професионалист е полезно, а и допринася за духа на изживяването.📆 Ден 1 (19.06)
🛤️ Ще се съберем при ж.п. моста на с.Буново в 9:00ч.
и ще тръгнем заедно от там. ( пътят от София е около час с кола ).
🏡 След като стигнем до хижата ще си хапнем и ще си починем.
🧘 В 16ч. ще правим йога.
🏞️ След практиката ще се отдадем на времето в планината и забавления.📆 Ден 2 (20.06)
🧘🏼‍♀️ Сутрешна практика в 8:00ч.
🍇 Закуска, а след нея, ако времето позволява, ще се разходим до вр. Етрополска Баба и ще погледнем към маршрута на Ком-Емине.
🌄 След разходката до върха ще се отправим към изходния ни пункт в с.Буново, като целта ни ще е да сме там най-късно в 15-16ч.📍 Цена за участие в изживяването – 70лв.
Включва:
👪 Участие в цялото изживяване
🧘 Йога практики със сертифициран преподавател
🚶 Лицензиран планински водач
🌳Принос към засаждане на дърво📍 В посочената цена не се включва:
🏎️ Транспорт 🛏️ Нощувка – цената ѝ в хижата е в размер на 15лв., които всеки ще заплати на място.
🍉 Разходи от личен характер като храна, напитки ( хижата разполага с добре снабдени кухня и бар ) и други.Необходима екипировка: 🥾 удобни обувки подходящи за планина/пресечен терен 🎒 удобна раница 🧥 удобни дрехи 🥍щеки ( ако разполагате с такива ) 🧘🏼‍♀️ йога постелка.🧘 Целта на изживяването е да съчетаем йога и планина в едно, да се отпуснем и презаредим, да обменяме идеи и да се забавляваме.
👍 Aко желаеш да се включиш в изживяването се свържи с нас на следния адрес – team@otvudvurha.com или чрез лично съобщение в социалните канали.

Back to Top