Планина и Йога на хижа Амбарица

Както миналата година, така и тази покрай 24 май ще сме на х.Амбарица този път 3 дни – датите са 22-23-24 май.

Заедно ще отбележим рождения ден на Отвъд Върха. Наричаме го така, защото точно на Амбарица и точно по това време се състоя първото изживяване. Тогава за пръв път се отправихме към планината с основната цел да правим йога ( естествено не липсваха и много от останалите планински изживявания ).

Хижата разполага с хубава зала с уникална гледка – перфектно място за йога. При хубаво време може да използваме и полянките в района. х.Амбарица се намира се на 1516м. надморска височина. Гледките от нея са неповторими и са сред любимите ни в Балкана.
🏞 Преходът до хижата е около 4 часа ( много зависи от групата), като ще тръгнем от местността Смесите над Черни Осъм.
Там всеки може да остави автомобила, с който е пътувал.
🚎 Тук е мястото да се спомене, че достигането до постъпите към хижата става с личен транспорт или на принципа самоорганизирано “Споделено пътуване”.
🏃 По пътеките с нас ще е сертифициран планински водач. Присъствието на професионалист е полезно, а и допринася за духа на изживяването.
❗ Важно е да се подчертае, че преходът до х.Амбарица ( а и разходките които ще правим в следващите дни край хижата) са с по-сериозна физическа натовареност от обичайните маршрути, които избираме за Отвъд Върха. Изкачването не е леко, не е и изключително трудно – като справка можем да дадем стотиците души, които се качват на х.Амбарица всяка година, когато има Боровинков фест. Много от тях са за пръв път в планината или не ходят много често. Но преходът не е лек ❗📅 Ден 1 (22.05)
Ще се съберем при м.Смесите в 9:00ч.
и ще тръгнем заедно от там.
След като стигнем до хижата ще си хапнем и ще си починем.
В 16ч. ще правим йога.
След практиката ще се отдадем на времето в планината и забавления.
📅 Ден 2 (23.05)
След закуска ще тръгнем на разходка ( вариантите за нея са няколко – вр. Купена, вр.Амбарица, Крали Маркова дупка …. ). До къде ще се разходим, ще преценим на място спрямо времето и групата. След разходката ще се върнем в х.Амбарица, ще хапнем, ще си починем и отново ще правим йога. А вечерта ще се забавляваме ( намислили сме и нещо което до момента не сме правили на Отвъд Върха ).
📅 Ден 3 (24.05)
Сутрешна практика в 8:00ч.
Закуска и свободно време за наслада на преживяването в планината.
След обяд ще се отправим към м.Смесите – изходният пункт.📍 Цена за участие в изживяването – 90лв.
Включва:
Участие в цялото изживяване:
🧎 Йога практики
🏃 Лицензиран планински водач
🌳 Принос към засаждане на дърво📌 В посочената цена не се включва:
🚜 Транспорт 🏕 Нощувка – цената ѝ в хижата е в размер на 15лв., които всеки ще заплати на място.
🍇 Разходи от личен характер като храна, напитки ( хижата разполага с добре снабдени кухня и бар ) и други.🧘‍♀️ Целта на изживяването е да съчетаем йога и планина в едно, да се отпуснем и презаредим, да обменяме идеи и да се забавляваме.
☎️ Aко желаеш да се включиш в изживяването се свържи с нас тук или на следния адрес – team@otvudvurha.com 

Back to Top